Postoperatieve fysiotherapie bij totale heup- of knieprothese

Postoperatief na-traject Totale heup,Totale knie.

Voor patiënten met een nieuwe heup of knie is het mogelijk om direct na de klinische fysiotherapie een vervolg te geven aan de fysiotherapie. Middels een machtiging van de specialist kunnen wij dan een individueel programma maken.  Het traject bestaat uit individueel fysiotherapeutische begeleiding cq behandeling in de eerste 5 a 6 weken na de operatie.

Het verdere traject is afhankelijk van de specialist en de fysiotherapeut of verdere behandeling geindiceerd is. Gaat het goed dan is er de mogelijkheid om in een groep te trainen met een frequentie van één keer per week één uur gedurende 6 weken  De groepsbegeleiding wordt gegeven in kleine groepen.

 

 

Doel Het doel van deze groepsbehandeling is het begeleiden van patiënten in de latere fase na de operatie. De lessen worden opgebouwd om het niveau te verbeteren. Tevens kunnen er tijdens de groepsbehandeling vragen beantwoord worden over specifieke situaties. Zo wordt bekeken welke oefeningen geschikt zijn voor de beweeglijkheid, spierkracht en actieve stabiliteit. Patiënten krijgen ook adviezen op het gebied van rust, activiteit en op het ergonomisch vlak. Na zes groepsbehandelingen bepaalt de fysiotherapeut of er een indicatie is voor verdere behandeling.

Informeer bij uw verzekeraar voor een eventuele vergoeding.